Erhvervslivets sværvægtere støtter Tønder

Sværvægterne inden for erhvervslivet i Tønder Kommune bakker nu aktivt op om kommunens arbejde for at tiltrække flere skattearbejdspladser til Tønder.

I en fælles henvendelse til samtlige partiledere på Christiansborg og med kopi til skatteminister Karsten Lauritzen og Skatteudvalgets medlemmer anfører Hanni Toosbuy Kasprzak, bestyrelsesformand for ECCO, Ole Thisted, administrerende direktør for Sapa, Mogens Juul, fabriksdirektør hos Brdr. Hartmann, og Morten Elkjær Christensen, fabrikschef hos BENTELER Automotive Tønder, at flere statslige arbejdspladser vil skabe en synergi, som kan styrke og forbedre erhvervslivets fortsatte vækst og udvikling.

Hovedtemaet i de fire virksomhedslederes argumentation er erhvervslivets muligheder for at tiltrække den nødvendige arbejdskraft. De fremfører, at virksomhederne sammen med det offentlige understøtter et attraktivt arbejdsmarked for at sikre optimale rekrutteringsmuligheder.

”Ved at placere flere offentlige arbejdspladser i området kan staten på afgørende vis bidrage til at gøre arbejdsmarkedet endnu mere attraktivt.

Et attraktivt og stabilt arbejdsmarked er en grundforudsætning for, at vi kan videreføre den vækst og udvikling, som hele vores område er afhængig af.

Derfor bakker vi helhjertet op om Tønder Kommunes ønske om at komme i betragtning, når SKAT skal styrkes og opgraderes med flere arbejdspladser, evt. med placering af en af de fire nye styrelser i Tønder”, hedder det bl.a. i henvendelsen fra virksomhederne.

De fire virksomhedsledere fremhæver også den entydige regionale opbakning til Tønder fra nabokommunerne og UdviklingsRåd Sønderjylland og anfører, at de tilslutter sig dette sammenhold.

Borgmester Henrik Frandsen er både glad og taknemmelig for opbakningen.

- Det er en stor styrke, at vi som område taler med én stemme, og jeg er sikker på, at det vil gøre indtryk på Christiansborg, at så markante og betydningsfulde aktører inden for erhvervslivet peger på Tønder, siger borgmesteren.

Se brevet fra virksomhederne