Elever og skolepatrulje får mere sikre forhold

I lang tid har det ikke været helt tydeligt for trafikanterne i Løgumkloster, at der hver morgen og eftermiddag står en skolepatrulje ved Vænget ud for Deutsche Schule Lügumkloster for at hjælpe eleverne sikkert over vejen. Forholdene har skabt utryghed for både elever og for medlemmer af skolepatruljen.

- De trafikale forhold har været noget rodede ved det sted, hvor skolepatruljen arbejder. Derfor bevilligede vi sidste år 300.000 kr. til at rette op på forholdene og skabe øget sikkerhed og tryghed, oplyser formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg, Bo Jessen.

Den tyske i Løgumkloster har set frem til, at projektet skulle blive sat i gang og afsluttet. Og nu sker der snart noget.

Bl.a. indføres der hastighedsbegrænsning på 40 km/t på hele Vænget både forbi den tyske skole og Distriktsskolen.

- I samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi har vi gjort brug af en ny mulighed, der åbner op for, at vi nu kan nedsætte hastigheden foran skoler. Hastighedsbegrænsningen gælder døgnet rundt, og vi vil kraftigt opfordre trafikanterne til at respektere den af hensyn til  skoleeleverne, siger Bo Jessen.

Udover hastighedsbegrænsningen bliver skolepatruljen sikret og gjort mere synlig med skolepatruljeblink, som vil være tændt, når patruljen arbejder.

Samtidig markeres krydsningen over Vænget til skolen med en rød flade.

For at begrænse farlige situation indføres der også standsningsforbud foran skolen, og hækkene i området klippes ned, så de mindre elever ikke risikerer at blive skjult af hækken eller bag parkerede bil. Disse tiltag vil også bidrage til yderligere synliggørelse af skolepatruljen.

Arbejdet er sendt i udbud, og det samlede projekt vil efter planerne stå klar senest til skolestart i august.