Det suser i Tønder Kulturuge 2017

Vi går efteråret i møde, men i år er det ikke kun vinden, der kommer til at suse. I år kan du opleve Vingesus på mange forskellige måder

​​​​​​​​​​​​​​Tønder Kulturuge vender tilbage i uge 40, og i år kan der i hele Tønder Kommune opleves over tredive forskellige arrangementer med sus i.

Årets program bliver bragt lige til døren 
Koncerter, foredrag, film, udstillinger og meget mere er noget af det, du kan opleve til årets kulturuge. Du kan dog selv kigge programmet igennem, når det i år bliver leveret lige til døren. 

- Vi har i år valgt at husstandsomdele programmet for Kulturugen. Tidligere har programmet kunne afhentes på bl.a. kommunens biblioteker, men i år kan de hentes lige ude i egen postkasse. Dette for at forsøge at nå ud til alle borgere i kommunen, fortæller Aase-Lene Lysgaard Madsen, der er formand for arbejdsgruppen. 

Det vil stadig være muligt at finde programmerne rundt omkring på bibliotekerne, dog i et begrænset antal. Det er dog altid muligt at se den elektroniske udgave.

Ugen blæses i gang i Bredebro 
Lørdag den 30. september kl. 13 åbnes Tønder Kulturuge 2017 på Toosbuys Torv.

Årets åbningstalere er formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Popp Petersen, formand for Kulturelt Forum Jens Andresen og formand for egnsspillet "Højt til Himlen" Henrik Dahlmann. 

På dagen kan der opleves musik og taler, men også en helt særlig fernisering.  Bredebro Skoles modtagerklasse har lavet udsmykninger til Byens Rum under temaet "Vingesus", som vil kunne ses i løbet af dagen.

- Åbningen har i år fundet vej til Bredebro og ud fra programmet kan jeg se, at der er blevet arbejdet på at lave en spændende åbning. Jeg glæder mig til at se, hvad små som store har fået ud af årets tema, udtaler formand Jens Andresen. 

Der vil være musik ved VisVocal og Klinge og Bossen, lettere traktement fra Café Sko, og til sidst vil Bredebro Jagthornsblæsergruppe 'blæse' Tønder Kulturuge 2017 i gang. 

Flyvende afslutning 
Årets afslutning kan i år opleves i Toftlund. Midtlandets Musik og Teaterforening har sammen med Musik og Teaterhøjskolen og Kulturelt Forum arrangeret en afslutning med udgangspunkt i lokale vingesus. 

Du vil denne aften kunne opleve et væld af lokale talenter som Trio Harpix, Midt-landskoret, Louise Eckhardt Jensen, Tom Blancarte, Henrik Svane, violinist Peter Fievé, operasanger Iben Silberg og den vertikale luftdanser Esther Wrobel. De vil alle komme med små indslag hele aftenen.

Formanden for Kulturelt Forum vil også afsløre vinderen af Kulturprisen 2017. Kom til Toftlund og oplev årets tema med alle sanserne. 

​​​​​​​Fakta

  • Tønder Kulturuge 2017 afholdes uge 39/40 fra lørdag til lørdag 
  • Temaet for Kulturugen 2017 er 'Vingesus'
  • Der kan købes billetter til afslutningsarrangementet på www.biletten.dk eller bestilles på toft@toftlund.net 
  • Nyheder omkring Kulturugen 2017 og programmet kan findes på hjemmesiden http://kulturuge.dk/ eller Facebookside https://www.facebook.com/kulturogfritid/
  • Kulturelt Forum er initiativtagere af Kulturugen 
  • Der sidder en frivillig arbejdsgruppe bag planlægningen af Tønder Kulturuge
  • Årets program bliver husstandsomdelt til alle kommunens borgere og kan ellers findes på bibliotekerne