Den mobile tandklinik har modtaget de første patienter

​​​​​​​Da politikerne i Tønder kommune bestemte at samle tandplejen i det gamle rådhus i Bredebro besluttede de sig også for, at mindre besøg hos tandlægen skulle kunne klares lokalt ude ved skolerne og det skulle foregå i en mobil tandklinik. Den mobile tandklinik har nu haft de første ture i Tønder, Skærbæk og Toftlund.

- Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at den mobile klinik er ude at køre på skolerne. Vi er blevet taget godt imod, og børnene synes det er spændende og hyggeligt med den nye mobile tandklinik, fortæller stedfortræder Irene Holk Lund i Tønder Kommunale Tandpleje.


Der har dog været nogle startvanskeligheder for den mobile klinik. Til at begynde med stod der på indkaldelsen, at det var i bussen, og der var opringninger fra forældre som troede, at vi kørte rundt og hentede børnene. En anden udfordring var også, at der i indkaldelsen stod, at bussen holdt ved skolen.


- Det er ingen bus der kommer og henter børnene. Det er en mobil tandklinik, som er indrettet som en form for autocamper med en patientstol og røntgen, hvor det er muligt at lave mindre tandkontroller, fluorbehandlinger, kontrol af mundhygiejne og tandbørstning mv.,  fortæller Irene Holk Lund.


Politikerne har bestemt, at den mobile tandklinik skal holde ved Tønder Grundskole, Skærbæk Distriktsskole, Filial Møgeltønder skole, Toftlund Distriktsskole, Filial Digeskolen Højer, Løgumkloster Distriktsskole, Filial Øster Højst skole , Filial Agerskov skole, Bedsted Friskole, Branderup Friskole, Jejsing Friskole og Arrild Privatskole.


-  Vi har haft patienter som troede, at den mobile tandklinik holdt ved deres skole, fordi der på indkaldelsen stod, at bussen holdt ved skolen. Den fejl har vi fået rettet, og jeg håber fremover, at der ikke er tvivl om, hvor den mobile tandklinik holder og at folk ved, at det ikke er en bus, som henter børnene, siger Irene Holk Lund.