De faldne og freden blev mindet

Tønder Kommune var repræsenteret, da afslutningen på første verdenskrig blev markeret på våbenstilstandsdagen den 11. november på krigskirkegården i Braine i Frankrig.

Viceborgmester Bent Paulsen og direktør Henrik Schou deltog i kransenedlæggelsen på kirkegården, hvor 79 af de faldne sønderjyske krigsdeltagere er begravet.

Ved en efterfølgende reception takkede Bent Paulsen for anledningen til at mindes de faldne og freden på kirkegården i Braine.

-  Selv snart 100 år efter krigens afslutning ser man tydeligt sporene efter krigen, og ved vores besøg i går i Dragehulerne blev vi mindet om krigens gru. Jeg er sikker på, at venskabet mellem Braine og de fire sønderjyske kommuner er en af nøglerne til, at vi i al fremtid kan undgå krig og ufred. Når man først én gang er mødtes i venskab, er det vanskeligt næste gang at mødes i fjendskab, sagde Bent Paulsen.

Haderslev og Braine er venskabsbyer, og Haderslev Kommune deltager hvert år i mindehøjtideligheden på våbenstilstandsdagen. De tre øvrige sønderjyske kommuner deltager på skift.

Næste år den 11. november er det præcis 100 år siden, krigen sluttede, og den begivenhed vil alle fire sønderjyske kommuner være med til at markere på den sønderjyske kirkegård i Braine.