Borgmester vil kæmpe for at beholde vielser

Torsdag sætter borgmester Henrik Frandsen kursen mod Christiansborg, hvor han sammen med borgmestrene fra Fanø, Ærø og Langeland skal mødes med Folketingets socialudvalg.

Borgmestrene har bedt om at mødes med udvalget, da børne- og socialministeren har lanceret et tiltag, der skal stoppe proformaægteskaber. Det skal ske ved at oprette en central enhed, der på et skriftligt grundlag og eventuelt personligt fremmøde skal behandle alle ansøgninger fra udenlandske par, der ønsker at blive viet i Danmark. Det drejer sig om mellem 10.000 og 13.000 par om året.

Borgmestrene frygter, at den centrale enhed bliver placeret i København, og at det vil betyde, at de udenlandske par så også vælger at blive viet i København.

Tønder Kommune havde sidste år cirka 1900 vielser, og det betyder både omsætning i kommunen samt kommunale og private arbejdspladser.

​​​​​​​- Vi er enige i, at proformaægteskaber skal stoppes. Men vi mener også, at kommunerne kan løfte opgaven med at kontrollere, om vielserne er proforma og afvise vielser, hvis det er tilfældet, siger borgmester Henrik Frandsen (V), og fortsætter:
​​​​​​​
- Vi vil rigtig gerne samarbejde og konstruktivt medvirke til at stoppe proformaægteskaber. For os er det vigtigt, at vi beholder muligheden for at tilbyde udenlandske par at blive viet her i kommunen.