Borgerservice spørger borgere og erhvervsliv: Hvordan bliver vi flere?

Når 20 procent af Danmarks byboere i 2030 forventer at flytte på landet, så bør nogle af dem være flyttet til Tønder! Det mener kommunens borgerservice, som inviterer kommunens borgere og erhvervsliv til workshop med det formål at involvere dem aktivt i kommunens tilflytterindsats.

I 2030 forventer 20 procent af Danmarks byboere at være flyttet fra byen til landet – og i Tønder Kommunes Borgerservice håber man, at mange af dem får lyst til at flytte til kommunen.

Det er baggrunden for den tilflytterindsats, som Tønder Kommune er i gang med at udvikle. En indsats, der har til formål at tiltrække nye borgere til Tønder og at holde på dem, der har taget valget om at flytte hertil.

Involvering af byens borgere og erhvervslivet
Som en del af arbejdet med tilflytterindsatsen inviterer Borgerservice nu særligt borgere og erhvervsliv til workshops, hvor man håber, at udbyttet bliver gode input til, hvordan man sammen aktivt kan arbejde på at blive endnu flere Tøndringer.

– Vi ønsker at involvere både borgere og erhvervslivet som gode ambassadører i indsatsen, og derfor inviterer vi nu til workshops, hvor vi håber at blive meget klogere på, hvorfor folk vælger at flytte til kommunen – eller at blive boende. Og så vil vi bruge disse svar til at arbejde videre med, hvordan vi sammen bliver endnu bedre til at tiltrække nye borgere og holde på dem, der allerede bor her, fortæller fagchef Lars Møldrup, der er tovholder på den samlede tilflytterindsats.

Også i forhold til erhvervslivet håber man at kunne motivere kommunens virksomheder til at involvere sig aktivt i arbejdet. Der er en god udvikling i Tønder Kommune, ikke mindst i erhvervslivet, hvor både store koncerner og små iværksættere er med til at præge billedet af en aktiv erhvervskommune i god vækst. Og det kan også være med til at tiltrække nye medarbejdere og borgere til kommunen.

Tour de Tønder
Borgerservice gennemfører de to workshops, som løber af stablen fredag den 3. november for borgere og mandag den 13. november for erhvervslivet. På begge workshops inviteres borgere og erhvervslivet med på "Tour de Tønder", hvor deltagerne oplever, mærker og taler om nogle af perlerne i kommunen – og undervejs i bussen vil der fokuseret blive arbejdet med at få en masse gode input til det videre arbejde med tilflytterindsatsen.

- Vi er jo nok ikke den eneste kommune, der drømmer om, at nogle af de 20 procent byboere flytter til lige netop vores kommune. Og derfor er det vigtigt, at vi i vores tilflytterindsats har det allerbedste grundlag at arbejde videre fra. Det håber vi på, at de to workshops kan bidrage til, og vi glæder os meget til dem, siger Thomas Dam, Borgerservice.

For yderligere informationer kontakt borgerservicechef Thomas Dam på tlf. 28 55 49 53 eller på mail td@toender.dk.

Hvis man er interesseret i at deltage, kan man kontakte Marianne Valentin, daglig leder af borgerservice, på mail: mv1@toender.dk.

Fakta om tilflytterindsatsen
Tilflytterindsatsen er forankret i kommunens Borgerservice og er et væsentligt element i den samlede bosætningsindsats. Derfor har vi sat gang i processen med at udvikle en ny tilflytterindsats, der har som formål at tiltrække potentielle nye borgere og fastholde (nye) tilflyttere, der er flyttet til kommunen. Som en del af udviklingsarbejdet ønsker Borgerservice at involvere, inddrage og lytte til borgere og erhvervslivet og i fællesskab finde løsninger.

Tallet om de 20 procent af Danmarks byboere, der i 2030 er forventet at være flyttet fra byen til landet, er hentet fra: https://www.bolius.dk/hver-femte-bybo-vil-bo-paa-landet-23199/

Fakta om workshoppene
De to workshops løber af stablen den 3. november (for borgerne) og den 13. november (for erhvervslivet) og er planlagt som busture, hvor Borgerservice undervejs på turen via forskellige øvelser bliver klogere på, hvorfor folk vælger at flytte til, tilbage til eller blive i Tønder, og hvordan erhvervslivet kan blive en aktiv del af tilflytterindsatsen.