Borgere flytter fra Løgumgårde til Rosenvænget

Onsdag den 4. marts flytter 16 borgere fra Løgumgårde ind på Rosenvænget i Skærbæk.

Borgerne kommer fra tre forskellige huse på Løgumgårde, hvor de fysiske rammer ikke er optimale, da værelserne kun er på 6-8 kvadratmeter og badeværelser er fælles. På Rosenvænget er der 35 kvadratmeter boliger med eget bad og toilet. Borgerne beholder deres beskæftigelsestilbud på Løgumgårde og bliver transporteret med bus frem og tilbage.

Det har været en lang proces, hvor pårørende og medarbejderne har givet deres bud på, hvad det gode botilbud skal kunne tilbyde og hvordan det skal se ud. Det var blandt andet et stort ønske fra pårørende, at dørene til lejlighederne på Rosenvænget fik forskelige farver. Derfor blev farvecirklen fra FN verdensmål taget i brug, så borgerne indenfor cirklen selv kunne vælge deres farve til døren.

Vennekredsen på Rosenvænget har også været inddraget i processen, og vennekredsen stiller op med flagallé og rød løber, når borgerne rykker ind onsdag den 4. marts.

For at beskytte de berørte borgere mod flytterod, kommer de på koloni på Hotel Vadehavet på Rømø. Der kommer så et flyttefirma på mandag og pakker alt ned og leverer det til Rosenvænget.

​​​​​​​Peter Christensen, der er formand for Socialudvalget, siger, at han er rigtig glad for, at der i hele processen har været en god dialog med pårørende og medarbejdere, hvor der er blevet lyttet og handlet i forhold til, at ville det bedste for de berørte borgere.

Også Susanne Linnet, der er leder af den afdeling, hvor borgerne skal flyttes, ser frem til de nye rammer i Skærbæk:

- Vi glæder os til at flytte ind på Rosenvænget i nyrenoverede lokaler. Og vi takker for den hjælpsomhed, som pårørende, medarbejdere og Vennekredsen udviser. Det er mit håb, at bostedet bliver et aktiv for Skærbæk by, siger Susanne Linnet.