Awardshow gentager successen – og vokser

Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd gentager succesen fra sidste år og hylder igen det lokale erhvervsliv ved et stort awardshow. Denne gang bliver hele fem priser uddelt.​​​​​​​

Traditionen tro byder efteråret på en række prisuddelinger, hvor lokale ildsjæle og erhvervsdrivende hædres for deres store indsats.
 
Siden 2017 er det sket ved et stort awardshow på ECCO Conference Center med Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd som arrangører.
 
Sidste år havde Awardshowet vokseværk og gik fra to til fire prisuddelinger. Med tilgangen af den nye Initiativpris fortsætter showet med at vokse i omfang i år.
 
- At vi hvert år ser awardshowet vokse både i form af priser og antallet af gæster vidner om, at awardshowet er en rigtig god måde at hylde vores lokale erhvervsliv på. De har i den grad taget det til sig og været med til at gøre det til deres egen helt store - og meget velfortjente - hyldestfest. Det er skønt at opleve, udtaler borgmester Henrik Frandsen.
 
Stjernekok holder oplæg
Til at kaste glans over awardshowet vil der være et oplæg af iværksætter og stjernekok Thomas Rode.
 
Her vil han dele ud af sin store viden om gastronomi og iværksætteri, så alle kan gå hjem med gode redskaber og lysten til at præstere endnu bedre.
 
Tønder Erhvervsråd ser også frem til den store aften med spænding:
 
- I Tønder Erhvervsråd glæder vi os oprigtigt til igen sammen med Tønder Kommune at kunne hylde erhvervslivet i kommunen. Det er både dejlig og opløftende, at vi igen i år kan hædre en lang række lokale virksomheder, der gør eller har gjort en helt særlig indsats, fortæller erhvervsrådets direktør Keld I. Hansen og fortsætter:
 
- Der har igen heldigvis været mange virksomheder at vælge imellem, og det viser, at vi har et både initiativrigt og nytænkende erhvervsliv, der tiltrækker opmærksomhed udover kommunens grænser. At vi en gang om året kan hædre denne indsats er dejligt, og medvirker helt sikkert til at inspirere andre.
 
Fokus på social ansvarlighed
Udover de fem prisuddelinger vil Tønder Kommune på aftenen også uddele CSR-mærker til en række lokale virksomheder.
 
Formålet med CSR-mærkerne er at anerkende lokale virksomheder, der bidrager til fremtidens arbejdskraft ved eksempelvis at ansætte borgere i småjob, stiller virksomhedspraktikker til rådighed, løfter efter- og uddannelsesopgaver og har lærlinge, voksenlærlinge og jobrotationsprojekter.
 
Awardshowet afholdes på ECCO Conference Center tirsdag den 19. november klokken 17.00-20.30.
 
FAKTA:
PRISERNE

 
Erhvervsprisen
Erhvervsprisen overrækkes til en virksomhed eller person fra det lokale erhvervsliv i Tønder Kommune, der har udmærket sig særligt i året, der er gået, og som aktivt bidrager til skabelsen af vækst, visioner og innovation. Virksomheden eller personen fornyer sig og lader sig ikke begrænse af, hvad man gjorde, man skaber værdi ved at tænke nyt, har visionen om vækst og gør en forskel for lokalområdet. 
 
Iværksætterprisen
Iværksætterprisen tildeles én virksomhed/person, der har haft modet til at etablere virksomhed eller har overtaget en virksomhed i Tønder Kommune inden for de 3 seneste kalenderår, og som har udmærket sig positivt inden for iværksætteriets ædle kunst.
 
Den Sociale Virksomhedspris
Den Sociale Virksomhedspris uddeles én gang om året af Arbejdsmarkedsudvalget til en eller flere lokale virksomheder, som udviser socialt engagement. Virksomheden skal have set idéen i at ansætte borgere i småjobs, gør noget særligt for arbejdsmiljøet eller sygefraværet.

Ungeprisen
Ungeprisen uddeles til en person, forening eller virksomhed, der har gjort en forskel for at få en eller flere unge i uddannelse eller job.
 
Initiativprisen
Initiativprisen gives til en virksomhed, organisation eller enkeltperson, som i det forgangne år har ydet et ekstraordinært initiativ, som forventeligt vil medføre en positiv udvikling for Tønder Kommune og/eller branding af Tønder Kommune. Prisens formål er at sætte fokus på de virksomheder, som har gjort en ekstraordinær indsats, dels i egen virksomhed og dels for lokalområdet. Det er bestyrelsen der udpeger vinderen.