750.000 på højkant til nye bevægelsesaktiviteter

750.000 kroner. 
Så stort er det beløb, der kan søges om til at skyde nye motionsaktiviteter i gang i Tønder Kommune.

Beløbet er delt op i tre lige store dele frem mod 2021, således at der er 250.000 kroner på højkant årligt.

Beløbet til opstart af nye motionstilbud kan alle med bopæl i Tønder Kommune søge om at få del i. Det gælder både foreninger, virksomheder, selvorganiserede grupper og privatpersoner. 
Bag den store pulje står Tønder Kommune, der er Visionskommune i Bevæg dig for livet-samarbejdet.

Bevæg dig for livet er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DIF, DGI, TrygFonden, Nordea-fonden og en række kommuner, heriblandt Tønder Kommune. Ambitionen er at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation i 2025.

Økonomi skal ikke være en hindring
For at nå det mål har Tønder Kommune som Visionskommune i partnerskabet sat sit eget ambitiøse mål: I 2023 skal 3.900 flere være motionsaktive i Tønder Kommune, end hvad tilfældet er i dag.

- Det er et meget ambitiøst mål, ja. Men vi skal ikke være bange for at have store armbevægelser. Der er et kæmpestort uforløst potentiale derude og det er vigtigt at understrege, at i dette projekt, der tæller ALT bevægelse, udtaler projektleder for Bevæg dig for livet i Tønder Kommune, Esben Thøstesen og bliver suppleret af Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, René Andersen:

-  Hvis vi skal forløse potentialet og nå målet, så har vi brug for, at alle kommer med om bord. Så hvis man har den helt rigtige idé - og dem er der mange af derude, det er jeg helt overbevist om - er det bare med at sende en ansøgning. Også økonomisk har vi valgt at satse på dette projekt.

Hvis man vil have del i det store beløb og søge støtte til at starte en ny bevægelsesaktivitet på benene, kan man gøre det ved at udfylde et ansøgningsskema.

Skemaet finder du her.

Udover Bevæg dig for livet-puljen, som alle kan søge om at få del i, bliver der også lanceret en såkaldt Udviklingspulje, som er på 300.000 kroner årligt frem mod 2021. Den er tiltænkt haller og multihaller med det formål at give mulighed for at igangsætte nye initiativer, udviklingsarbejde og aktiviteter.