20.000 kr. på højkant i lokal sangskriver-konkurrence

11 lokale artister har indsendt deres bud i sangskriver-konkurrence. Tre vindere er nu udvalgt og skal den 9. november spille deres indsendte numre i kampen om musiklegat på 20.000 

Endnu engang har Peter Schmidts Legat udskrevet en sangskriver konkurrence. Alle unge med rødder i Tønder Kommune har haft mulighed for at indsende deres bud. 

Den mulighed har 11 unge musiktalenter benyttet sig af, som alle har indsendt to selvskrevne og komponerede sange. 

Der er kamp til stregen 
Alle er de kommet med stærke bud på vindernumre, hvilket ikke just har gjort det nemt for bestyrelsen bag fonden at udpege vinderne.  

-    Vi har været imponeret over alle 11 indsendte bud. Det er en positiv overraskelse hver gang, vi har sangskriver konkurrence, at se hvilke talenter, der gemmer sig i Tønder Kommune. Det har været et svært valg, fortæller musiker og komponist Christoffer Møller, der er formand for bestyrelsen. 

Offentliggørelsen sker på Hagges 
Den 9. november kl. 19 åbnes dørene til Hagges, hvor de tre udpegede vindere optræder med deres egne originale numre. 

Herefter offentliggøres vinderen af hovedpengepræmien på 20.000 kr. til køb af musikudstyr. 2. præmien er på 10.000 kr. og 3. præmien er 5.000 kr. også til køb af udstyr. 

Bestyrelsen for Peter Schmidts legat har samarbejdet med den nye forening ”Unge i Hagges” om afholdelse af arrangementet. Alle er velkomne til en aften, der byder på et udpluk af de lokale talenter, der er at finde i kommunen. 

Peter Schmidts Legat har tidligere støttet mange af kommunens talenter. Sidste gang, sangskriver konkurrencen blev udskrevet i 2015, vandt de lokale drenge Thomas Sørensen og Kristian Quist Olesen. I 2012 gav besty-relsen en rejse til USA med ophold ved House of Songs til det udpegede talent Jacob Dinesen. 


Fakta 
-    Det er tredje gang, sangskriverkonkurrencen afholdes
-    De indsendte kompositioner er bedømt og udvalgt af bestyrelsen for Peter Schmidts Legat
-    Bestyrelsen består af musiker og komponist Christoffer Møller, Kultur- og Fritidudvalgsformand Jørgen Popp Petersen, Formand for Kulturskolens bestyrelse Rikke Okkels, Bestyrelsesmedlem Klaus Aalling og Kulturskoleleder Henrik Thaysen Dam. 
-    Priserne bliver uddelt den 9. november kl. 19 på Hagge’s Musik Pub