Regninger til kommunen

Som offentlig myndighed kan Tønder Kommune udelukkende modtage regninger i elektronisk form

Er din virksomhed klar til NemHandel?

Når du sender regninger til offentlige myndigheder, skal det ske via NemHandel. NemHandel omfatter det nye fakturaformat OIOUBL, der har afløst OIOXML-formatet.

Hvad er NemHandel?

Med NemHandel sendes fakturaer direkte over internettet. Ved hjælp af en samling internetstandarter kaldet OIORASP kan du gratis sende fakturaer direkte til dine offentlige kunder fra din egen computer.

Sådan bruger du NemHandel

Hvis du ikke allerede er i gang med at sende NemHandels-fakturaer til dine kunder i det offentlige, er der flere muligheder for at komme i gang:

  • Har din virksomhed et økonomisystem? Så forhør dig hos din it-leverandør om dit system allerede har indbygget NemHandel, eller hvornår det bliver muligt at opgradere til en ny systemversion med NemHandel.

  • Har du et økonomisystem, som kan skabe NemHandelsfakturaer, men ikke har indbygget forsendelse, kan du finde en oversigt over udbydere af NemHandelsprogrammer hos ibiz-center. Du kan evt. downloade Nemhandelsprogrammet.

  • Har du ikke et økonomisystem, kan du sende NemHandelsfaktura via fakturaportaler på internettet. Nogle indtastningsportaler er gratis, mens andre tager et gebyr for deres service. Find en oversigt over indtastningsløsninger på ibiz-center. Prøv evt. den gratis fakturablanket på virk.dk 

  • Har du et økonomisystem som kan lave fakturaer i OIOUBL-formatet og sende NemHandelfakturaer direkte? Så er du helt klar til NemHandel.

 

Download NemHandel-programmet her

Mere om NemHandel

Find it-leverandører eller udbydere af økonomisystemer, der kan hjælpe dig i gang med NemHandel

Brug NemHandel Fakturablanketen fra Virk.dk

EAN numre

Når regninger til offentlige myndigheder, herunder Tønder Kommune, sendes elektronisk, skal det ske med angivelse af modtagerens EAN-nummer.

Et EAN-nummer er et unikt nummer, der identificerer en offentlig myndighed. Alle offentlige myndigheder er tildelt ét eller flere EAN-numre.

En regning uden EAN-nummer svarer til et brev uden adresse. Derfor kommer regningen ikke frem til modtageren, hvis der ikke står et EAN-nummer på den.

Tønder Kommune har mange forskellige EAN-numre, typisk ét for hver afdeling og institution. Du kan se en samlet liste over kommunens EAN-numre ved at klikke på linket nedenfor.

Tønder Kommunes EAN-numre

Siden er opdateret:
29.03.2019