Helle Binding har skabt den store engel, som eleverne har dekoreret med deres egne keramiske relieffer.

Lørdag den 21. september kl. 10.30 indvier Kulturudvalgsformand og formand for Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig, René Andersen, en ny keramisk skulptur, Fredsenglen, på torvet foran biblioteket i Toftlund. Denne skulptur er en af to, som elever fra både danske og tyske skoler har skabt i samarbejde med Tønder Kulturskole og keramisk kunstfagskandidat Helle Binding fra Tønder. Den anden skulptur vil blive placeret i Niebüll, hvor den endelige placering afventer politisk godkendelse.

Indvielsesdatoen er valgt med omhu, da den falder sammen med den internationale fredsdag, International Day of Peace. Arrangementet vil blive akkompagneret af musik fra elever ved Tønder Kulturskole.

Helle Binding har skabt den store engel, som eleverne har dekoreret med deres egne keramiske relieffer. Skulpturen, som monteres på en sokkel, er cirka 160 cm høj.

Projektet, der bærer titlen Fredsengle, er et grænseoverskridende og samskabende initiativ. Elever fra Toftlund Distriktsskole og STUK i Danmark samt elever fra Niebøl danske Skole og Süder Lügum Schule i Tyskland har deltaget i workshops, hvor de har udtrykt deres drømme, håb og ønsker for fremtiden gennem ler.

Projektet er et samarbejde mellem Tønder Kulturskole, Helle Binding, Tønder og Niebüll kommuner samt Tommerup Keramiske Værksted. Det har til formål at fremme børns ønsker for fremtiden, fred, fællesskab, kreativitet og kulturudveksling på tværs af den dansk-tyske grænse. De keramiske relieffer, som børnene har skabt, vil pryde skulpturerne og være en kilde til glæde og stolthed for de deltagende børn samt et kulturelt vartegn for byerne.

Program for indvielse af Fredsenglen ved Toftlund Bibliotek:

  • Kl. 10.30 - Musik ved kulturskolelever
  • Kl. 10.50 - Tale ved René Andersen
  • Kl. 11.00 - Afsløring af Fredsenglen
  • Kl. 11.05 - Tale ved kunstner Helle Binding
  • Kl. 11.15 - Musik ved kulturskolelever
  • Kl. 11.30 - Tak for i dag