Tønder Kommune er opmærksom på de bekymringer, som nogle borgere i Skærbæk har udtrykt i forbindelse med asylcentret i den tidligere distriktsskole. Borgmester Jørgen Popp Petersen understreger, at kommunen tager situationen meget alvorligt og er i dialog med både Udlændingestyrelsen og Syd- og Sønderjyllands Politi for at sikre tryghed og ro i området.

Øget dialog og samarbejde

Asylchef ved AsylSyd, Niels Bøgskov Frederiksen, bekræfter, at centret er i løbende dialog med de lokale myndigheder. “Vi er i konstant kontakt med både politiet og Udlændingestyrelsen for at sikre, at vi håndterer situationen bedst muligt. Vi opfordrer alle borgere til at kontakte politiet, hvis de oplever noget kriminelt eller utrygt,” siger han.

Fokus på tryghed

Onsdag vil politiet være til stede med Den Mobile Politistation i Skærbæk. De opfordrer borgerne til at henvende sig med spørgsmål eller til at komme og få en snak med politiet. De vil være ved det store kryds ved gågaden i Skærbæk fra klokken 11.00 til 13.00. Derefter kører Den Mobile Politistation til Falckvej, hvor den vil være til stede fra klokken 13.10 til 14.30. Derudover oplyser politiet, at de øger tilstedeværelsen i dagligdagen. Derfor vil borgerne i Skærbæk se flere patruljer, end de er vant til i den kommende tid.

Asylansøgernes situation

På asylcentret i Skærbæk opholder der sig i øjeblikket 41 personer, primært flygtninge fra krigen i Ukraine. Disse personer opholder sig lovligt i landet, mens deres ansøgninger behandles efter særloven. “Vi har ikke handlemuligheder uden for centrets matrikel, men vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre en god og tryg hverdag for både beboere og naboer,” siger Niels Bøgskov Frederiksen.

Tiltag for øget tryghed

På baggrund af den aktuelle situation har AsylSyd søgt Udlændingestyrelsen om at udvide vagtordningen på centret, så der også er en tryghedsvagt i dagtimerne. Dette er særligt med henblik på skolestarten i næste uge. Tønder Kommune opfordrer alle borgere til at deltage i dialogen og samarbejde med myndighederne for at finde de bedste løsninger. “Vi er her for at lytte og handle, slutter Jørgen Popp Petersen.