Værd at vide
Jejsing ligger tæt ved grænsen og er den største af fem landsbyer i området. Landskabet er præget af den markante Jejsing Bakkeø og fem gennemstrømmende åer. Der er kun 10 minutters kørsel fra Tønder i egen bil, desuden er der gode offentlige transportmuligheder. Området grænser op til Tyskland med to små grænseovergange.
Der er gode muligheder for at få passet børn i de to integrerede institutioner Jejsing Børneunivers og Deutscher Kindergarten. Jejsing Friskole tilbyder undervisning af børn fra 0 – 10. årgang. Der er to forsamlingshuse – Jejsing Forsamlingshus og Lydersholm Forsamlingshus. Begge danner rammer om familiefester, foredrag og møder.
Fakta om Jejsing
Historie og særkende
Landbrug og håndværk er hovederhverv i området. Men Jejsing og til dels Rørkær har også været stationsbyer med person- og godstransport. Banen har været lukket ned i mange år og ligger nu hen som naturområde. Hostrup rummer Hostrup sogns kirke og en smuk og velbevaret præstegård.
Demografi
Der ca. 1000 indbyggere i sognet.
Geografi
Vi mødes i forsamlingshusene, Æ Kirkkro, kirken, FDF’ernes Sandholmhytte, klublokalet Kærvej 24, Jejsing Friskoles lokaler, idrætspladsen, petanquebanen, multibanen, den nyetablerede skov ved krolfbanen, Bankohallen, aktivitetspladser i Rørkær og Hostrup.
Forenings- og fritidsliv
Ud over Hostrup sogns menighedsråd er der en række foreninger og aktivitetsgrupper, der alle udbyder forskellige aktiviteter og funktioner for både unge og seniorer - blandt andet svømning, fodbold, husflid, lysfest, bogbytning, foredrag og møder, spejderaktiviteter, landsbyloppemarked, hundetræning og ridning. Det største fællesarrangement består af den årlige byfest.