Folketingsvalg

Onsdag den 5. juni, Grundlovsdag, er der valg til Folketinget.

Afstemningen foregår i tidsrummet fra kl. 8.00 - 20.00.

Folketinget er det danske parlament. Tinget har i alt 179 medlemmer. Ved valget til Folketinget er Danmark inddelt i 10 storkredse, der består af en række opstillingskredse. Tønderkredsen er én af 13 opstillingskredse i Sydjyllands Storkreds.

Det seneste valg til Folketinget fandt sted torsdag den 18. juni 2015. Se resultater fra valget i 2015 her.

Stemmeret og valgbarhed

For at kunne stemme til folketingsvalget skal man være dansk statsborger, bo fast i Danmark og være fyldt 18 år. Det samme gælder, hvis man vil stille op som kandidat til et folketingsvalg.

I Tønder Kommune er der 28.310 stemmeberettigede.

Valgkort

Hvis du har stemmeret, modtager du senest fredag den 31. maj et valgkort fra kommunen. På valgkortet kan du, hvor du skal stemme. I Tønder Kommune er der 22 afstemningssteder. Se listen over afstemningssteder her

Har du ikke har modtaget dit valgkort senest 31. maj, kan du henvende dig til kommunen. Det kan du også gøre, hvis der står forkerte oplysninger på valgkortet.

Brevstemme

Hvis du ikke kan møde op på valgstedet på afstemningsdagen, kan du brevstemme til folketingsvalget. Det kan du gøre i Borgerservice i perioden fra onsdag den 15. maj til og med lørdag den 1. juni. Læs mere om brevstemmeafgivning her

Brug desuden menuen til venstre for at finde flere oplysninger om folketingsvalget og valget til Europa-Parlamentet.

Siden er opdateret:
21.05.2019