Kulturhuse og -skoler

Skab kultur sammen med andre

Uanset om du er ung eller gammel, er gode fællesskaber kilde til energi og livsglæde, så se dig omkring her på siden og find netop det, du kunne tænke dig at gøre sammen med andre - eller for dig selv.

Tønder Kulturhus

I Tønder Kulturhus kan du opleve koncerter, teater, foredrag, revy og comedy fra nogle af landets ypperste kunstnere, for eksempel Jan Gintberg, Poul Krebs, Michael Falch og Andreas Bo.

Huset, der er fra 1953 (dengang kaldet Schweizerhalle) har i 2016 haft håndværkere på besøg, så det nu står flot – parat til at tage imod skuespillere, musikere, komikere og selvfølgelig publikum!

Du kan se kulturhusets program her.

Kulturskolen

Kulturskolen underviser børn og unge mellem 0 og 25 år.

På Kulturskolen kan man gå til musik, billedkunst, keramik, ballet, film, forfatter, drama og musikproducer. Vi har afdelinger i Tønder, Løgumkloster, Toftlund og Skærbæk.

Kulturcentret Kiers Gaard

Kulturcentret Kiers Gaard i Højer er en fredet firelænget marskgård, som kan lejes af kommunen til kulturelle formål. I de unikke rammer kan du finde fred og ro til sjælen og fx afholde kunstkurser, koncerter, teaterforestillinger samt kurser indenfor friluftsliv.

Gården kan indkvartere deltagere i flerdages arrangementer under enkle forhold. Der kan maksimalt indkvarteres 30 personer.

Læs meget mere på Kiers Gaards egen hjemmeside.

Medborgerhuset og Frivilligcenter Tønder

Medborgerhuset

Tønder Medborgerhus har til huse Østergade 63 A i et tidligere kollegium ved Tønder Seminarium. Bygningen kaldes også Klosteret.

Medborgerhuset er indrettet med god tilgængelighed for alle, og er suppleret med elevator og gode opholdsarealer og parkeringsmuligheder. Desuden findes der en krolfbane i haven.

Medborgerhuset danner ramme om et bredt udbud af kulturelle tilbud.

Frivilligcenter Tønder

Frivilligcenteret holder til i Medborgerhuset.

Frivilligcenter Tønder er omdrejningspunkt for det lokale, frivillige, sociale arbejde, og har til formål at støtte, udvikle og fremme den frivillige, sociale, indsats for sårbare og socialt udsatte mennesker.

Højskoler

Du kan også gå på højskole i Tønder Kommune. Kurser eller kulturelle begivenheder på højskoler er ikke kun for dig, der kommer langt hjemme fra, og hvis du vil ud i verden, er det et godt sted at starte.

Musik og Teaterhøjskolen
Herredstedgade 6-8
6520 Toftlund
Tlf. 74 83 01 04
E-mail: kontor@musikogteater.dk

Designhøjskolen Højer
Søndergade 21
6280 Højer
Tlf. 73 62 89 00
E-mail: info@designhojer.dk

Løgumkloster Højskole
Brorsonsvej 2
6240 Løgumkloster.
Tlf. 74 74 40 40
E-mail: info@lkhojskole.dk

 

 

Siden er opdateret:
21.07.2016