Kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune har 26. august 2020 besluttet at fremlægge nedenstående forslag til lokalplan i offentlig høring i seks uger

Sommerhusområde Bolilmark, Rømø, samlet dokument indeholdende:

Lokalplan nr. 105-737 og MV screening

Forslag til lokalplanen omfatter det samme område som Lokalplan nr. 707 – sommerhusområde Bolilmark, Rømø.

Lokalplanen har til formål at fastlægge bebyggelsesregulerende bestemmelser om blandt andet bebyggelsens placering, materialevalg og tagformer og derigennem at sikre sommerhusområdet Bolilmarks kvaliteter og sikre, at bebyggelse og ændringer heraf foretages med hensyn til klit- og hedelandskabet.

Vedtagelsen af lokalplanen betyder ikke, at ejerne er forpligtiget til at ændre eksisterende lovlige forhold eller forbud mod at fortsætte den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen. Planen regulerer alene fremtidige forhold og ændringer af eksisterende forhold f.eks., om- og nybyggeri af bestående ejendommen, der skal være i overensstemmelse med lokalplanen.

Lokalplanen og MV-screeningen er i offentlig høring i perioden fra den 1. september 2020 til 14. oktober 2020 og kan ses på www.plandata.dk , på bibliotekerne og i Borgerservice.

Eventuelle indsigelser eller bemærkninger sendes til Tønder Kommune på e-mail teknisk@toender.dk eller pr. brev til Teknik og Miljø, Wegners Plads 2, 6270 Tønder, og skal være kommunen i hænde senest den 14. oktober 2020.

Inden planen vedtages endeligt, vil Kommunalbestyrelsen tage stilling til de indsigelser og bemærkninger, der eventuelt er kommet.

Retsvirkninger for lokalplanen:
Indtil lokalplanen er endeligt vedtaget, må de omfattede ejendomme ikke bebygges elle benyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan jf. § 17 stk. 1 i Planloven.

Den foreløbige retsvirkning er gældende indtil den endelig vedtagne plan er offentliggjort, dog højst ét år.

Miljøscreening
Kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune har, på baggrund af en screening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer truffet afgørelse om, at der ikke skal foretagesen egentlig miljøvurdering af ovennævnte planer. Denne afgørelse kan påklages iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) § 48.

Klagevejledning – Miljøscreening
Klagefristen er fire uger fra bekendtgørelsestidspunktet og udløber den 29. september 2020.

Du kan klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet, hvis du har en retlig interesse i sagens udfald eller ifølge planlovens § 59, er en landsdækkende forening eller organisation, der som hovedformål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelse.

Hvis du ønsker at klage, kan du klage via klageportalen, som ligger på www.borger.dk og www.virk.dk. Du logger på www.borger.dk eller www.virk.dk, ligesom du plejer, typisk med NenID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen.

En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder. Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer udenom Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du undtagelsesvist vil søge om at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du henvende dig til Tønder Kommune.