Grundlovsceremoni

Har du søgt om dansk statsborgerskab – og bor du i Tønder Kommune? Så skal du deltage i en grundlovsceremoni for at få tildelt dansk statsborgerskab.

Om grundlovsceremonien

I Tønder Kommune holder vi grundlovsceremoni to gange om året.

Næste gang er mandag den 26. oktober 2020 kl. 14 - 15, hvor du bedes henvende dig i receptionen ved ankomst.

Sidste frist for at ansøge er onsdag den 7. oktober 2020.

Du skal selv tilmelde dig grundlovsceremonien. Det gør du ved at klikke på Tilmelding til Grundlovsceremon i "Betjen dig selv" boksen øverst på denne side. Når du har tilmeldt dig ceremonien, modtager du en kvittering.

​​​​​​​Hvem kan deltage i grundlovsceremonien?

Du kan kun tilmelde dig, hvis du bor i Tønder Kommune. Til ceremonien er der plads til alle de ansøgere, der er bosat i Tønder Kommune.

For at deltage i grundlovsceremonien kræver det, at

  • du er optaget på en relevant lov om dansk indfødsret, hvor det fremgår, at du skal deltage i en grundlovsceremoni. Den aktuelle lov findes her: Lovforslag om indfødsret (statsborgerskab)
  • Udlændinge- og Integrationsministeriet kan bekræfte, at du opfylder de lovmæssige krav vedrørende deltagelse i ceremonien (Vi indhenter denne bekræftelse)

Det skal du have med til ceremonien

Til ceremonien skal du medbringe

  • gyldig legitimation med foto
  • den blanket til afgivelse af erklæring, som Udlændinge- og Integrationsministeriet har sendt til dig. Erklæringen skal først underskrives under ceremonien og må ikke være underskrevet på forhånd. 

I løbet af ceremonien skal du udveksle håndtryk med en repræsentant fra Tønder Kommune og underskrive en erklæring om at overholde Grundloven. 

Har du spørgsmål, kan du kontakte Borgerservice (Pia Jepsen) på telefon 74 92 91 73 eller e-mail: pj1@toender.dk

Siden er opdateret:
16.09.2020