Grundlovsceremoni

Har du søgt om dansk statsborgerskab – og bor du i Tønder Kommune? Så skal du deltage i en grundlovsceremoni for at få tildelt dansk statsborgerskab.

Om grundlovsceremonien

I Tønder Kommune holder vi grundlovsceremoni to gange om året. Næste grundlovsceremoni finder sted

Torsdag den 16. april kl. 15 - 17 i Byrådssalen, Wegners Plads 2, 6270 Tønder  

Du skal selv tilmelde dig grundlovsceremonien. Det gør du ved at klikke på Tilmelding til Grundlovsceremon i "Betjen dig selv" boksen øverst på denne side. Når du har tilmeldt dig ceremonien, modtager du en kvittering.

Tilmeldingsfristen er tirsdag den 31. marts 2020.

Hvem kan deltage i grundlovsceremonien?

For at deltage i grundlovsceremonien kræver det, at

  • du er optaget på en relevant lov om dansk indfødsret, hvor det fremgår, at du skal deltage i en grundlovsceremoni. Den aktuelle lov findes her: Lovforslag om indfødsret (statsborgerskab)
  • du er bosat i Tønder Kommune
  • Udlændinge- og Integrationsministeriet kan bekræfte, at du opfylder de lovmæssige krav vedrørende deltagelse i ceremonien (Vi indhenter denne bekræftelse)

Det skal du have med til ceremonien

Til ceremonien skal du medbringe

  • gyldig legitimation med foto
  • den blanket til afgivelse af erklæring, som Udlændinge- og Integrationsministeriet har sendt til dig. Erklæringen skal først underskrives under ceremonien og må ikke være underskrevet på forhånd. 

I løbet af ceremonien skal du udveksle håndtryk med en repræsentant fra Tønder Kommune og underskrive en erklæring om at overholde Grundloven. 

Har du spørgsmål, kan du kontakte Borgerservice (Pia Jepsen) på telefon 74 92 91 73 eller e-mail: pj1@toender.dk

Siden er opdateret:
27.02.2020