Jens Rosendal udnævnt til æresborger

Ballum-digteren Jens Rosendal er nu æresborger i Tønder Kommune.

Jens Rosendal fik sin nye titel søndag eftermiddag, da omkring 400 personer fra nær og fjern var samlet i Ballum Multihus for at fejre den landskendte digters 85 års fødselsdag.

Borgmester Henrik Frandsen var på talerstolen som den første for at ønske tillykke med fødselsdagen, og til både overraskelse og stor glæde for de mange gæster afsluttede borgmesteren sin tale med at overrække fødselaren et diplom som det synlige bevis på, at Jens Rosendal nu er æresborger i sin hjemkommune.

- Der er mange gode grunde til at hædre Jens Rosendal på denne måde, siger Henrik Frandsen.

- Jens er en højt anerkendt kunstner og har gennem et langt og virksomt liv beriget os med vidunderlige digte om naturen og kærlighed mellem mennesker. Han er den nulevende dansker, der har flest sange i Højskolesangbogen. Hele 13 er det blevet til. Også i salmebogen er Jens flot repræsenteret. Gennem årene er han helt fortjent blevet hædret med mange priser, bl.a. JydskeVestkystens Kulturpris i 2017.

- Og så er Jens et overordentligt behageligt og sympatisk menneske, der har gjort meget for at formidle og synliggøre værdierne i vores område. Vi er stolte af at have Jens i vores midte, så vi finder det helt naturligt at hædre ham med et æresborgerskab, siger borgmesteren.

Udnævnelse af æresborgere i Tønder Kommune er langt fra en hverdagsbegivenhed. Grundlæggeren af ECCO, Karl Toosbuy blev i 2003 udnævnt til æresborger i den daværende Bredebro Kommune, og Jens Rosendal  er den første, der tildeles titlen efter kommunesammenlægningen.

Foto: Jane Rahbek Ohlsen